Ενημέρωση Covid-19

Οδηγίες και ερωτηματολόγια επιβατών για τα ταξίδια με την ακτοπλοΐα

Αγαπητοί πελάτες και συνεργάτες μας,

Στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο.
Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν αντίστοιχα τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας).
Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.
Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.
Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).
Εξάλλου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοών (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.
Παρακαλούνται πολύ οι επιβάτες της ακτοπλοΐας να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

Ακολουθούν τα ερωτηματολόγια και οι αναλυτικές οδηγίες:
Ερωτηματολόγιο Ακτοπλοΐας Εσωτερικού
Ερωτηματολόγιο σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος-Ιταλίας)
Σημαντικές πληροφορίες για το ταξίδι σας κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID 19

Λόγω της πανδημίας COVID 19, πολλές χώρες έχουν επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους πολίτες τους. Αυτοί οι περιορισμοί και η αβεβαιότητα όλων σχετικά με την έκβαση της πανδημίας έχει ως αποτέλεσμα να έχουν επηρεαστεί τα ταξιδιωτικά σχέδια των πολιτών παγκοσμίως.

Στη Let’s ferry, με γνώμονα την υγεία όλων μας και τον περιορισμό του ιου, από την πρώτη στιγμή έχουμε συμμορφωθεί πλήρως με τις κυβερνητικές οδηγίες τόσο για την εργασία των υπαλλήλων μας όσο και για την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Έτσι έχουμε διαφοροποιήσει τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών μας δίνοντας έμφαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων μας δουλεύει από το σπίτι. Συγχρόνως ο αυξημένος όγκος των ζητούμενων αλλαγών από τους πελάτες μας, έχει αυξήσει τους χρόνους απόκρισης οπότε και ζητούμε την κατανόηση σας στην διαχείριση των αιτημάτων σας.
Τα παραπάνω δεν πρόκειται να επηρεάσουν το επίπεδο της ποιότητας των υπηρεσιών μας, καθώς όλοι μας εργαζόμαστε πυρετωδώς για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στις ταξιδιωτικές σας ανάγκες. 

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19) ΦΕΚ 84/Α/13-4-2020, τίθενται σε εφαρμογή, από την Τετάρτη 15/04/2020 οι διατάξεις του Άρθρου 65 (Οφειλές από ματαιώσεις θαλάσσιου ταξιδιού) και ως εκ τούτου τροποποιείται η πολιτική ακυρώσεων, ως ακολούθως:

  • Οι επιβάτες, κάτοχοι εισιτηρίων με ημερομηνία ταξιδιού έως 31/10/2020 που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις, ή δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας ή λόγω ματαίωσης των προγραμματισμένων δρομολογίων τους, πρέπει να μετατρέψουν τα εισιτήρια τους σε ανοιχτής ημερομηνίας.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραπάνω δυνατότητα είναι τα εισιτήρια να έχουν γίνει ανοιχτής ημερομηνίας το αργότερο 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού του αρχικού εισιτηρίου.
  • Τα νέα εισιτήρια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε κρατήσεις που θα αφορούν δρομολόγια μέχρι και 30/04/2022.
  • Όλα τα εισιτήρια θα πρέπει να αντικαθίστανται σε μία κράτηση/συναλλαγή και κάθε εισιτήριο μπορεί να αντικαθίσταται με ένα εισιτήριο σε ίδια κατηγορία θέσης.
  • Σε περίπτωση που η νέα κράτηση είναι μεγαλύτερης αξίας από την αξία των ανοιχτής ημερομηνίας εισιτηρίων (δηλαδή αφορά εισιτήρια ακριβότερης διαδρομής), δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση για τη διαφορά του κόστους.
  • Εάν η νέα κράτηση, είναι μικρότερης αξίας από την αξία των ανοιχτής ημερομηνίας εισιτηρίων, τότε η διαφορά δεν επιστρέφεται.
  • Η νέα κράτηση μπορεί να αφορά οποιονδήποτε προορισμό εντός του δικτύου της ακτοπλοϊκής εταιρείας στην οποία αρχικά είχε γίνει η κράτηση.
  • Μετά το πέρας 18 μηνών από την ημερομηνία ταξιδιού και σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν έχουν χρησιμοποιήσει το ανοιχτής ημερομηνίας εισιτήριο, δίνεται η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.

Το email στο οποίο πρέπει να απευθύνετε όλα τα αιτήματα σας είναι το: customerservice@letsferry.gr
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση (για επείγουσες περιπτώσεις - για διαχείριση κρατήσεων στείλτε μας email):
Δευ - Παρ 9.30 -17.30, Σαβ 9.30 - 14.30